Az AyurPress

2014-ben létrejött rétegkiadónk a magyar nyelven elérhető ayurvedikus témájú könyvek kínálatát bővíti. A mindenkori olvasói igényekre összpontosítva választjuk ki a kiadásra kerülő olvasmányokat, bízva abban, hogy munkánk hiánypótló. Célunk a színvonalas, közérthető könyvek igényes megjelentetése, a választék folyamatos bővítése. 

Munkatársak:

Hári Péter: kiadóvezető, kiadványszerkesztő

A kiadó szociológus végzettségű alapítója tizedik éve dolgozik a könyvszakmában tördelőként, kiadványtervezőként és műszaki szerkesztőként, ezalatt közel kétszáz könyv elkészítésében működött közre. Számos kis könyvkiadóval dolgozott együtt, a közös munkában legtöbbször "túlnyúlva" szigorúan vett szerepkörén, lényegében szerkesztői feladatokat is átvéve. 2009 óta elektronikus könyvek tervezésével, tördelésével, programozásával is foglalkozik, amit az AyurPress alapításakor is kiemelt fontosságúként jelölt meg.

Fehér Zsuzsanna: fordító és a szakmai munka vezetője, marketinges, értékesítő

Felsőfokú tanulmányai (NYF - nemzetközi kapcsolatok szakreferens, SZTE - szlavisztika - orosz) mellett a szegedi Natura Holisztikum Tudományos Felnőttképző Intézet hallgatója volt, ahol lehetősége nyílt többek között az Ayurveda, a fitoterápia, az apiterápia, az aromaterápia, a fűszernövények gyógyászati célú felhasználása, a táplálkozástan, a relaxációs technikák, a mozgás- és masszázsterápiák (chi-gong, jóga) elsajátítására. 2007-ben letette az ETI (Egészségügyi Továbbképző Intézet) természetgyógyászati alapmodul vizsgáját. 2011-ben végezte el a keralai ayurvedikus masszázstanfolyamot. Mestere Raman Panicker Sudhakaran ayurvedikus panchakarma terapeuta (Kerala) és masszőr. A szegedi MIOK sport edző képzését követően AVIVA hormontorna és baba-mama jóga oktatói minősítést szerez.