Életmódközpont

A Maya Központ az AyurPress nemesbüki telephelyén fokozatosan épülő ayurvedikus egészségcentrum.

A központ jelenleg folyamatos építés-felújítás alatt áll. A 2014 végén vásárolt 1,5 hektáros, hévízi és balatoni panorámás birtokon mind a terület, mind az épület rendkívül elhanyagolt állapotban volt, a rendbe hozatalát jelentős részben saját erőből illetve workaway-es fiatalok bevonásával végezzük. Ennek hátránya, hogy a terület és az épület is lassan nyeri el tervezett formáját, előnye ugyanakkor, hogy a formálódó központ emberi léptékű, családias hangulatú helyként várja látogatóit, vendégeit, a felfrissülni vagy tanulni vágyókat.

Jelenleg egy külön fürdőszobás masszázs- és oktatóteremben tudjuk fogadni vendégeinket a következő programjainkon:

Jógatáborok

Ayurvedikus jógatáborunk programja:

 

  1. nap: Érkezés, életmódtanácsadás – fókuszban a következő napok programjának személyre szabása, dósha teszt
  2. naptól: 6.00. Személyre szabott jóga

         7.30. Személyre szabott, ayurvedikus reggeli elkészítése, elfogyasztása

         8.30. Relaxáció, meditáció, vizualizációs technikák alkalmazása személyre szabottan

         10.00. Előadás: Az Ayurveda -  bevezetés, elmélet, gyakorlati alkalmazási lehetőségek

         11.00. Ayurvedikus, személyre szabott ebéd elkészítése, elfogyasztása

Jóga

A jóga áldásos fizikai, mentális, pszichés hatásairól mindannyian sokat hallottunk már. Központunkban személyre szabott jógaórákat tartunk. Minicsoportokban, illetve egyéni órákon foglalkozunk Vendégeinkkel, szükség szerint gyógytornászt is bevonunk a terápiába.

Baba-mama jóga Baba - mama jóga

A születés - szülés mind az édesanya, mind a kisbaba számára megterhelő fizikailag, érzelmileg egyaránt. Az azt követő időszak a regenerálódásról, összeszokásról szól, a baba beilleszkedik a család életébe, megtapasztalja környezetét, a kinti világot. Az édesanya, édesapa beletanul új szerepébe. Ezt a folyamatot segíti elő a közös jóga foglalkozás.

Ayurvedikus masszázsterápiák

Ayurvedikus masszázsterápiák keretében különböző tradicionális keralai masszázstechnikákat alkalmazva segítünk az egészség megőrzésében és visszaszerzésében.